Concept Standard

Concept Standard

Przykładowe Menu

Śniadanie

Pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypiorkiem, domowe pieczywo pełnoziarniste

Muffinki czekoladowo-bananowe  z serkiem mango i miętą

Omlet caprese
z pomidorkami koktajlowymi

II śniadanie

Owoce zapiekane pod owsianą kruszonką

Sałatka grecka z oliwkami

Kakaowy pudding  chia z musem malinowym

Obiad

Indyk w sosie cytrynowo-tymiankowym z kaszą pęczak i surówką z marchwi i pomarańczy

Ligawa wołowa wolnogotowana    z pieczonymi ziemniakami i ratatouille  warzywnym

Tagliatelle z łososiem, szpinakiem, suszonymi pomidorami i oregano

Podwieczorek

Botwinka z koperkiem

Koktajl a’la pinacolada

Krem brokułowy

Kolacja

Placuszki z zielonego groszku z serem halloumi

Gołąbki z ryżem, grzybami i sosem pomidorowym

Wiosenna sałatka z kaszy gryczanej z fetą, rzodkiewką ogórkiem i cebulą dymką

Concept standard to idealne rozwiązanie dla osób dbających o zdrowie, ludzi pracujących w biurach lub o niewielkiej aktywności fizycznej na co dzień. Do wykonania posiłków wykorzystywane są produkty naturalne i nie przetworzone. Pakiet bazuje na składnikach pochodzących od lokalnych dostawców i małych gospodarstw w celu utrzymania jakość oraz pewności naturalnego pochodzenia. Dieta obejmuje wszystkie rodzaje mięs i ryb, uwzględniając produkty sezonowe. Posiłki są pełnowartościowe oraz bogate w składniki odżywcze, zarówno makro jak i mikro – elementy. Z diety wyeliminowane są takie produkty jak biały cukier, nadmiar soli kuchennej, tłuszcze utwardzane, sztuczne konserwanty oraz dodatki smakowe.

 

Potrawy doprawiane są naturalnymi ziołami, które poza doskonałym smakiem posiadają właściwości zdrowotne i lecznicze. Smaczny chleb na zakwasie jest u nas doskonałym zamiennikiem popularnego pieczywa pszennego. Pudding z nasion chia na mleku roślinnym jest świetną alternatywą dla mlecznych słodzonych deserów ze sklepowej półki.

 

Podczas produkcji posiłków szefowie kuchni oraz dietetycy dbają nie tylko o zdrowie i świeżość posiłków, ale także o różnorodność i bogactwo smaków. Ułatwia to świadome i regularne jedzenie – bez potrzeby podjadania między posiłkami.

Catering dietetyczny standardowy występuje w wersjach:1200 kcal/1500 kcal/2000 kcal/2500 kcal

fruits

Sezonowe produkty

truck-facing-right

Lokalni dostawcy

juice

Różnorodność produktów

medal

Jakość premium

dice-with-numer-5

5 posiłków dziennie

dinner

Regularne posiłki

round-wall-clock

Oszczędność czasu

health

Zdrowie i energia